Fijne feestdagen!

Het is bijna Kerstmis. De maanden zijn voorbijgevlogen. Niet alleen op de redactie van Peel en Maas (TV) in Venray was het de afgelopen weken vanwege de uitbreiding met vier huis-aan-huisbladen in het Land van Cuijk zeer druk, ook als nieuwbakken zelfstandig ondernemer mag ik niet klagen over het aantal opdrachten. Vooral de behoefte aan teksten voor websites en brochures  blijkt groot te zijn.

Niet gek ook, want een strakke, doordachte tekst op de website van je onderneming is vaak het eerste visitekaartje. Als die tekst slordig of slecht geschreven is, dan haken potentiële klanten snel af. De kans bestaat zelfs dat je bezoeker een negatief beeld van je bedrijf ontwikkelt.

En dat wordt niet alleen veroorzaakt door ordinaire taalfouten, maar ook door een gebrek aan inlevingsvermogen en overredingskracht. Een goede web- en of brochuretekst sluit aan bij de belevingswereld en zoekbehoefte van de bezoeker. Bovendien weet de tekst de aandacht te trekken, interesse te wekken en aan te sporen tot actie. Oftewel: teksten op je website of in je brochure moeten ook overtuigend van aard zijn.

Met het juiste gebruik van tekst kun je langzaam toewerken naar een contactaanvraag of zelfs een directe aankoop. Teksten maken is een vak, net zoals het maken van, ik noem maar wat specialiteiten van klanten van mij, het verkopen van olie, het ontwerpen van websites en brochures, het maken van badkamers, het werven en selecteren van personeel, het bouwen en verbouwen van huizen, het regelen van verzekeringen, het knippen van haren, het verkopen van aardappelen, groenten en fruit en het verzorgen van muziek- en lichtshows bij particulieren en bedrijven. Toch een mooi rijtje, waar ik enorm trots op ben. En de eerste nieuwe aanvragen voor 2018 liggen alweer klaar.

Voor nu wens ik u als lezer in ieder geval fijne kerstdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar. En in 2018 is het zeker mijn bedoeling om vaker tijd vrij te maken voor het tikken van een blog. Maar nu is het eerst honderd procent tijd voor familie, vrienden en, niet te vergeten, mezelf.

Ron