Koenen Media- en Communicatie start in Vierlingsbeek

Vierlingsbeek | Vierlingsbeek kon begin deze maand een nieuwe ondernemer begroeten. Ron Koenen (44) heeft de stoute schoenen aangetrokken en besloten in deeltijd een eigen media- en communicatiebedrijf te beginnen.

Ron Koenen liep al langer rond met het idee om voor zichzelf te beginnen. “Ik ben al meer dan 18 jaar actief in de journalistiek, waarvan de laatste zes jaar als hoofdredacteur van Peel en Maas (TV) in Venray, maar droom eigenlijk al jaren over het opstarten van een eigen media- en communicatiebedrijf. Ik denk dat daar een markt voor is. De tijd is nu rijp om mijn droom bewaarheid te laten worden.”

Ron Koenen kan niet goed stilzitten. Naast zijn werkzaamheden als hoofdredacteur is hij tevens bestuurslid van de Stichting Wielerpromotie Venray en nauw betrokken bij de organisatie van het sportgala in Venray. In Vierlingsbeek is hij vooral bekend als oud-voetballer en jeugdtrainer van Volharding. En als medeauteur van het jubileumclub ‘Volharding, dat is onze naam’ van de Vierlingsbeekse voetbalclub. Ook schreef hij mede het wielerboek ‘D’r op en d’r over’, dat ter gelegenheid van de komst van de Eneco Tour en de Noord-Limburgse Wielerweek naar Venray is uitgegeven.

De nieuwbakken ondernemer denkt dat er een markt voor een media- en communicatiebedrijf in de regio Vierlingsbeek-Boxmeer-Venray is. “Het medialandschap explodeert momenteel, maar wat blijft is de behoefte aan heldere en oprechte verhalen. Verhalen die overtuigen en inspireren.” Het vertellen en vormgeven van die verhalen is een van specialiteiten van Koenen Media & Communicatie: van huisstijl tot magazine, persbericht, (promotie)film, tot het opzetten van een (online) bedrijfs-of verenigingscampagne: Koenen Media & Communicatie biedt een mooi en gevarieerd mediapakket, zowel on- als offline. “Ik doe en kan niet alles zelf, maar met mijn netwerk van ontwerpers en cameramensen wel heel veel. Vanuit een compacte en doordachte strategie. Goede content zorgt voor meer vertrouwen, meer naamsbekendheid, meer omzet, meer winst. Maar ook verenigingen kunnen bij mij terecht met hun vragen over hoe ze hun communicatie kunnen verbeteren. En als ze niemand hebben om persberichten te schrijven, dan help ik ze daar tegen een speciaal tarief graag bij. Ondernemers, maar ook verenigingen en particulieren, kunnen voor vragen over het totale mediapakket, van het redigeren van een tekst tot het maken van een tv-bedrijfsreportage of –serie, bij mij terecht.” Met een lach: “Laat de opdrachten maar komen…”

Kijk voor meer informatie op www.koenenmediaencommunicatie.nl. Of neem contact op met Ron Koenen via info@koenenmediaencommunicatie.nl